Unboxing Lego Education SPIKE

I går var jeg på posten og hentet mitt Lego® Education SPIKE Prime sett for uttesting, utlånt fra Vitec/MV-Nordic. Jeg har jobbet med Spike siden i høsten 2018, men dette er bare andre gang jeg har fått muligheten til fysisk ta på den. Fram til nå har det vært mest tekst og bilder. Spike skulle egentlig vært lansert i august 2019, men dette er utsatt til begynnelsen av 2020, antagelig pga problemer med programvaren.

Lego® Education SPIKE er tenkt å bli et verktøy for elever i 5.-8.klasse, som er blitt for gamle til Lego® Education WeDo. Det skal ikke erstatte Lego® Mindstorms EV3, men er tenkt å være enklere å komme i gang med og være mer fleksibelt enn EV3 er.

Det er laget en rekke tverrfaglige undervisningsopplegg for Spike der STEAM(Science, Technology, Engineering, Arts and Crafts, Mathematics) tankegangen ligger i bunnen. Mange av oppleggene er også relativt åpne og legger til rette for kreative og skapende elever. Alle leksjonene er tilgjengelige fra Lego Education allerede om du vil kikke.

En del av leksjonene er knyttet opp mot First Lego League, og det er tenkt at en kan bruke Spike i FLL konkurransen.

Hva finner vi i kassen?

Kassen er veldig lik tidligere Lego kasser; solid og lett å stable, men denne gangen knallgul. Fargene er også annerledes enn tidligere, og er nok tenkt å være mer populær mot jenter enn tidligere. Færre rom for sortering av klosser gjør det raskere å rydde og sortere enn tidligere. Av andre ting jeg legger merke til er mer solide hjul som mer stabilitet og forutsigbar friksjon, plater til å bygge på og rammer av ulik størrelse. Noen nye klosser finnes også, blant annet klosser for å samle kabler og en 3×3 kloss for å endre retninger i byggingen.

Med i pakken finnes også en pose med reservedeler.

Hjernen til Spike, huben , er mye mindre enn på EV3. Den har et display av LED-lys (5×5), som kan programmeres, og seks tilkoblingsmuligheter for sensorer og motorer. I motsetning til EV3 er de ikke dedikerte til enten motor eller sensor. Bluetooth for trådløs kommunikasjon med iPad/PC/Mac/Chromebook og høytaler finnes også. Et oppladbart batteri lades ved hjelp av en USB-micro kabel.

Huben har også en innebygd gyro-sensor, som registrerer bevegelse i 6-akser. Blir spennende å prøve denne ut sensoren, og se om den er mer medgjørlig enn EV3 varianten.

Det finnes 3 motorer i pakken; to medium og en stor. Mange vil kanskje ønske en stor til, og disse er mulig å kjøpe hos leverandørene.

Av sensorer finnes en lys/fargesensor og ultralydsensor(distansesensor), slik vi kjenner fra EV3. Fargesensoren er endel mindre enn tidligere, noe som gjør det enklere å plassere den. Den siste sensoren er ikke en trykksensor, men en kraftsensor, som ikke bare registrerer at den blir trykket inn, men også registrerer hvor hardt den blir trykket inn.

Blir spennende å komme i gang med testingen av Spike, og spesielt å se på de ulike leksjonene i forhold til fagfornyelsen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: