Lage eggedosis

Analog koding er spennende å holde på med, og en flott avveksling for elevene fra å hele tiden sitte foran datamaskinen når de koder. Spesielt er det artig å holde på med mat… Mange har kanskje sett videoen der Josh Darnit sine barn må lage eksakte instruksjoner for hvordan lage et peanøttsmør og syltetøysmørbrød.

I denne oppgaven skal vi lage den enkleste av alle desserter, nemlig eggedosis. Den inneholder kun to ingredienser: egg og sukker.

Utstyrsliste:
– egg og sukker (regn 1 egg og 20 gram sukker per elev)
– bolle
– visp

NB! Elevene bør arbeide sammen i par.

Elevene skal ta utgangspunkt i at de trenger 1 egg og 20 gram sukker og skrive en detaljert beskrivelse av hva læreren skal gjøre for å lage eggedosis.

For læreren er det viktig å huske på at en lærer ikke er smartere enn en datamaskin, dvs at læreren ikke har erfaring med egg, sukker og eggedosis, og gjør kun og nøyaktig det som elevene forteller at læreren skal gjøre. Så om elevene sier knus 2 egg i en bolle, så knuser læreren 2 egg i bollen. Med skall….

Lykke til!

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: