Sphero Specdrums

Begynt å bli en stund siden jeg fikk Sphero sine Specdrumss i hus, men har nesten ikke testet dem ut. Her er en kort test av et musikalsk «leketøy».

Sphero Specdrums består av en eller to ringer som du fester på fingrene. De inneholder en fargesensor som leser farger og oversetter dem til lyd via Sphero sine apper Specdrums Edu og Specdrums Mix. Med i pakken får du ladekabel og en matte som inneholder farger som kan leses.

Du trenger ikke bruke matten, ringene leser farger overalt og må bare berøre en flate om en ønsker at lyden skal spilles av.

Specdrums Mix appen er en underholdsning og produksjonsapp, hvor en kan hente inn en rekke lydpakker som kan brukes til ringene. Hver lydpakke kan tilpasses ved behov slik at en kan lage egne varianter av lydpakkene. Selvfølgelig kan en også gjøre opptak av sine egne låter direkte i appen.

Eksempel på lydfil
En liten blues

Specdrums Edu appen er tenkt mer mot skole og for å skape noe fra bunnen selv. Ved oppstart kan en velge å scanne en QR code og benytte en del av det ferdige undervisningsmaterialet fra Sphero, eller en kan skape prosjekter helt fra bunnen av. En kan benytte et stort antall ferdiginnspilte instrumenter og lyder, eller bruke enhetens mikrofon for å spille inn egne lyder.

En kan transponere instrumentet, endre instrument og legge til nye farger om en ønsker det.

Ferdige STEAM inspirerte undervisningsopplegg fra Sphero til Specdrums er tilgjengelige fra https://www.sphero.com/education/specdrums-cards/

Per dags dato virker appen litt uferdig. Du kan dele prosjekter med andre, men jeg savner innspillingsmulighet av det en produserer. Sånn den fremstår nå, baserer den seg på live-fremføringer eller at en må kombinere det med andre lydinnspillingsapper.

Prisen på en ring er omlag 700 kr, mens to ringer ligger på omlag 1200 kr. En kan gjøre mye med en ring, men personlig synes jeg to ringer er dobbelt så gøy. Om dette er noe som vil slå an i skolen er tidlig å si.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: