Spillkontrollere med MakeyMakey

I vinter laget elevene arkadespill i Sploder, og de siste ukene har vi holdt på med tema elektrisitet i naturfag. Hva er da mer naturlig enn å lage spillkontrollere til Sploder-spillene? Dessverre hadde vi bare tilgang på et MakeyMakey sett, men var så heldig å  få låne to sett av Kristine og Jørund ved IKT-senteret.

For de som ikke vet hva MakeyMakey er, så er det et lite kretskort med ulike kontaktpunkter som du kan koble til en datamaskin via en USB-kabel. Deretter kan du koble strømkabler til ulike strømførende objekter(f.eks bananer eller aluminiumsfolie), og på den måten erstatte ulike taste- og musetrykk. Det er enkelt å ta i bruk, og enkelt å bygge videre på, så lenge en husker å slutte strømkretsen! Det støtter kreative tanker, og det finnes mange gode ideer på nettet over hva man kan bruke MakeyMakey til.

I første time presenterte jeg MakeyMakey og oppgaven for elevene. De var akkurat ferdige med en oppgave i naturfag, der de skulle finne ut hva som ledet strøm og hva som ikke ledet strøm. Jeg presenterte et par små prosjekter for elevene, blant annet spilte jeg piano på 5 elever. Elevene ble delt i grupper på 4, og fikk i oppgave å kikke på ulike MakeyMakey prosjekter på nett for å få ideer om hva som er mulig. Deretter skulle de skissere kontrolleren, og finne ut hva de trengte av utstyr.

I andre time skulle elevene bygge kontrollerene. De gikk på med stor iver, og det gikk ikke lang tid før noen av gruppene var klare til testing. Etter litt justerineringer hadde de fleste gruppene en spillkontroller klar til bruk. Den ble testet på Sploder spillene, og hvilken opplevelse å vandre rundt i klasserommet når slik læring foregår. De snakket om ledere, leita etter isolatorfeil, dokumenterte arbeidet sitt både gjennom tekst og bilder, og spillene de laget i vinter fikk en ny vår.

Denne bildekrusellen krever javaskript.

En kommentar om “Spillkontrollere med MakeyMakey

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: