Unplugged – koding med de minste

Som en del av Kodeplanen på Grinde skule har vi laget et opplegg for de aller minste. Dette opplegget er unplugged og er inspirert av det som finnes på http://studio.code.org , men forenklet og videreutviklet. Denne uken har vi testet ut opplegget i 2.klasse, og lærerne og elevene der var veldig fornøyd.

Del 1 består av en Notebook-fil der en snakker om enkelte ord og uttrykk knyttet til programmering. Blant annet jobbes det en del med ordet algoritme og hvordan de er bygget opp.

Del 2 ble brukt som en del av stasjonsundervisningen og her finnes en del oppgaver som ligner på Eplejakten. To og to elever arbeidet sammen og laget først algoritmen som skulle brukes for å løse oppgaven ved hjelp av piler. Deretter la den ene løsning, mens den andre kontrollerte. Til slutt fikk de lage oppgaver til hverandre på brett bygget av Lego.

 

Opplegget er en innledning til videre arbeid med programmering. Lærerne har lagt opp til koding på iPad på stasjoner de neste ukene, og vi har plukket ut to apper som vi skal arbeide videre med. Den ene er the Foos og den andre er Run Marco.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: