En liten statusoppdatering….

Høsten er kommet, og vi har snart unnagjort 7 travle uker på jobb. På jobb er vi godt i gang med koding i Scratch i 6. og 7.klasse. De har en time koding i uken på årets timeplan, og årsplanen er en variant av den vi hadde med 7.klasse i fjor. Har 2 lærere med meg i hver av timene, så nå står jeg ikke helt alene lenger.

lego_kodingDenne uken begynte også 2.klasse med koding. Har laget et «unplugged» opplegg som de starter med, der vi arbeider på Smartboard, ark og med tradisjonell Lego. Dette opplegget skal jeg gjøre tilgjengelig når de har testet det ut. Etter høstferien skal de igang med code.org og diverse apper på iPad. Flere klasser skal i gang med samme opplegget etter høstferien, så her kjører vi gjenbruk.

Vi har kjøpt inn Lego Wedo 2.0 til de yngre elevene, og har kjørt en økt med opplæring på lærerne. Artig å se voksne mennesker utforske og leke seg på den måten. Det følger med mange spennende undervisningsopplegg til settene, så dette tror jeg blir bra. Flere av klassene har sagt de går i gang etter høstferien, så jeg tror det blir rift om dette.

Vi har også kjøpt inn en del sett med MakeyMakey. Dette kommer til å bli brukt tverrfaglig, og i tillegg til de oppleggene vi kjørte i fjor, er flere ideer kommet opp. Gleder meg til å kjøre opplæring med lærere!!

Det er travelt utenfor klasserommet også. Kodeklubben Tysvær har kurs både i Scratch og Python denne høsten, og jeg har snakket en del om First Lego League og EV3 ulike steder.

Jeg reiser på eTwinning-seminar til Tallinn sammen med en gruppe norsk ungdomsskolelærere i høstferien min, og skal arbeide med innovativ bruk av IKT i klasserommet. I november skal jeg til Bærum og snakke om koding i klasserommet sammen med MV-Nordic. Se mer om konferansen her

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: