micro:bit via mobiltelefonen

En flott mulighet med micro:bit er at den kan programmeres via nettbrett og mobiltelefonen. For å forenkle dette, er det laget en app som gjør det mulig å kommunisere med telefonen via bluetooth. Den er tilgjengelig via både Play store for android mobiltelefoner og nettbrett, og via App store for iPhone og iPad.

microbit_mobil1.pngDet første som må gjøres etter nedlastingen er å sette opp koblingen mellom micro:bit og telefon. Når en starter opp appen får en muligheten til å gjøre dette gjennom en veiviser fra startsiden på appen. Det kan være litt krøkkete med siste steg, da displayet på micro:biten viser en 6-sifret kode som du må skrive inn samtidig som den går over skjermen. Kan være lurt å være to når dette skal gjøres.

Neste gang en starter opp appen og vil koble til microbiten, velger en bare connections på nytt, og kobler opp. Trenger ikke å følge veiviseren flere ganger. Dersom en kobler micro:biten opp på flere bærbare enheter, kan det være at en må kjøre veiviseren dersom den ikke klarer å skille mellom enhetene.

Velger en Create code, åpnes nettleseren og går til micro:bit hjemmesiden. Her har en tilgang til de samme kodeverktøyene som en har fra andre enheter, dog visuelt noe mindre. Alle funksjonene er tilstede, og dermed fullt funksjonelt til å kode. Til og med testfunksjonen av koden fungerer.microbit_mobil2

Når en er ferdig å kode i nettleseren, må en kompilere og laste ned som om en jobbet på en datamaskin. En trenger ikke å åpne filen, for den lagres slik at appen får tilgang til den. For å overføre skriptet, velger en Flash i appen. Da får en tilgang til scriptene og kan overføre dem til micro:biten.

I høyre hjørnet kan en se om en koblet til micro:biten, og eventuelt koble seg opp. Velg deretter ønsket script, og velg Flash. Scriptet overføres til micro:bit og restartes.

Bluetooth funksjonaliteten skal også gi micro:bit mulighet til å sende beskjeder til mobiltelefon, om blant annet bruk av kamera. Micro:bit skal kunne sende beskjed til mobiltelefonen om å ta bilder eller video.

Dette har jeg enda ikke fått til å fungere. Foreløpige undersøkelser tyder på at det har med tillatelser å gjøre på min telefon. Skal teste ut på iPad i løpet av helgen, så får vi se.

Muligheten for å kode micro:bit via bærbare enheter som nettbrett og mobiltelefon, gjør det enda mer spennende å ta den i bruk.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: