eTwinning-seminar i Tallinn

Siste helg i høstferien var jeg invitert med på bi-lateralt eTwinning-seminar i Tallinn, med fokus på innovativ bruk av IKT i klasserommet. Målgruppen var lærere med elever mellom 10 og 16 år, og 10 lærere fra Norge og 10 lærere fra Estland arbeidet sammen i tre – dager med mål om å etablere gode prosjekter som skal presenteres neste vår på et tilsvarende seminar i Norge.

Jeg var med for å holde et foredrag om mange av de mulighetene som finnes rundt innovativ bruk av IKT i klasserommet, samt at jeg skulle holde en liten introduksjon til Micro:bit. Videre skulle jeg være med å veilede lærerne og komme med forslag og ideer underveis i prosjektutarbeidelsen. Skulle ikke være med og planlegge et eget prosjekt denne gang, men endte selvfølgelig opp med et tverrfagligprosjekt rundt bruk av MakeyMakey. Mer om dette en annen gang.

edison
http://meetedison.com

Er alltid spennende å møte andre lærere i en slik setting, og det blir mye erfaringsdeling i løpet av en slik tur, både i formelle og uformelle former. Lenker og utstyr diskuteres og utveksles, og jeg har en del nytt på blokken som skal testes ut.

Blant annet viste en estisk lærer fram roboten Edison, som er Lego kompatible. Litt merkelig i utseende, men visstnok veldig enkel å arbeide med. Den kan programmeres ved hjelp av blokker i en app som kalles Edware.

En annen lærer drev egen IT-klubb for elevene sine på fritiden, og sjelden har jeg sett et slikt engasjement og kunnskapsnivå hos en lærer.

Tallinn er en flott by, og på fredagskvelden brukte vi systemet LoQuiz til å en uhøytidelig skattejakt og Quiz i gamlebyen. Artig måte å undersøke og lære om et sted. Såpass uhøytidelig var quizen at vi tok oss tid til å besøke en skole, et skolemuseum, en russisk bar (hvor en ble brisen av å bare stikke innom), en suvenirbutikk og en middelalderinspirert bar (hvor til og med fornærmelsene fra bartenderne var tidsriktige).

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: