Laserkutting av nøkkelhanker

Dette opplegget gjennomførte jeg med en 7.klasse for å se hvordan de responderte på tanken om at de må «ape før de kan skape». Å lage disse nøkkelhankene er ikke komplisert, men består av ganske mange steg. Jeg ledet dem gjennom prosessen steg for steg, med noen få valgfrie individuelle variasjoner underveis. Det fungerte faktisk overraskende bra.

Vi har brukt verktøyet InkScape til designet. Resultatet lagret vi som en SVG-fil, som vi sendte til laserkutteren. Vi kuttet deretter nøkkelhankene ut i 3mm bjørkefiner på en Flux BeamBox laserkutter. Kuttetiden på hver nøkkelhank er ca 1-2 minutter, avhengig av hvor detaljerte design en har laget. Så selve ventetiden på et ferdig produkt er ganske kort. Dog er det veldig spennende, og 10-12 unger hang rundt kutteren etter hvert som den arbeidet.

Istedenfor en steg for steg liste, får du her en video hvor jeg viser hvordan jeg laget disse nøkkelhankene.

Det er selvsagt enkelt å variere dette, og her er flere ulike varianter samlet, og i den neste videoen kan du se hvordan jeg laget en annen variant.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: