Lego WeDo juletre

Dette er en aktivitet som er laget til juleverkstedet på skolen, inspirert av diverse bilder funnet på det store internettet. Den bruker et standard Lego WeDo 2.0 sett, og består av tegninger på en base, og deretter fri bygging på toppen. Det er ganske enkelt å bygge basen, og kreativiteten kan blomstre på selve treet.

Noen stikkord som kan hjelpe:
– bruk gul strikk for å få treet til å snurre rundt
– på tegningen har jeg brukt den lengste akslingen, men det er ingenting i veien for å bruke en kortere
– for elever som synes det er vanskelig å bygge treet, vis noen bilder av eksempler

Utvidelse for de som er raskt ferdig:
– bruk vippesensoren til å styre retningen på treet

Tegningene finner du her:

Selve kodingen av juletreet er ganske enkel, og kan enkelt utvides og tilpasses av elevene. I dette eksempelet har jeg bare lagt inn litt rotasjon og lys, men det er mulig å legge inn egne innspilte julesanger o.l.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: