MakeyMakey prosjekt

Lenge siden jeg har brukt MakeyMakey nå, men for noen uker sider så jeg et artig MakeyMakey prosjekt på Twitter som jeg ville prøve å lage min egen variant av. Da jeg plutselig måtte ta noen vikartimer i engelsk og temaet de arbeidet med var kroppen, bestemte jeg meg for å teste det ut.

Jeg fant clipart av en kropp og et hode på internett og skrev dem ut på A3 ark. Siden elevene ikke har programmert i Scratch enda, laget jeg programmet MakeyMakey skal kommunisere med i forkant. Jeg tok i bruk tekst til tale tillegget og initierte en del hendelser som samsvarte med input fra MakeyMakey (opp, ned, venstre osv).

Deretter laget jeg en enkel oppskrift på engelsk som elevene fulgte. Kroppen/hode ble fargelagt, splittbinders ble plassert på riktige steder, kabler ble koblet og MakeyMakey koblet til PC. De åpnet programmet jeg hadde laget, og deretter startet utforskningen og læringen. Mange spørsmål ble stilt underveis, og det var veldig nødvendig med en solid og artig oppsummering til slutt.

Om du vil teste ut, så finner du opplegget her.

Flere spennende MakeyMakey prosjekt kommer om kort tid.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: