Lego Spike er lansert

Et halvt år forsinket er endelig Lego Spike lansert. Jeg har vært så heldig å få tatt del i prosjektet i snart et år og har gledet meg til å ta den i bruk i klasserommet. Årsaken til forsinkelsen har vært problemer med programvaren, og jeg håper at den nå er stabil nok, og at vi ikke får se mer av de problemene vi har hatt i perioder.

Om du vil lese om hva som finnes i pakken, les mer her: https://espenec.wordpress.com/2019/10/27/unboxing-lego-education-spike/

Programvaren er tilgjengelig for iOS, MacOS, Windows, Chromebooks og Android fra Lego sin egen nedlastingsside på https://education.lego.com/en-us/downloads/spike-prime/software Ligger også i iOS og Android store, og vil sikkert dukke opp i de ulike operativsystemene sine programvarebutikker ganske så raskt.

Programmeringsverktøyet er bygd opp rundt en rekke leksjoner som du laster ned etter behov. Steg for steg veiledningene som vi kjenner godt igjen fra Lego WeDo finner du også her, og gjør det enkelt å ta prosjektene i bruk i klasserommet.

Prosjektene er delt inn i fire grupper:
– Life Hacks, som skal gjøre hverdagen din enklere ved hjelp av kule verktøy
– Oppfinnelsesgjengen, som handler om oppfinnelser og reperasjoner
– Starte en bedrift, som handler om det å starte en bedrift
– Konkurranseklar, som handler om forbederelser til First Lego League (hvor roboten fint kan brukes)
– Ekstra ressurser, ekstra undervisningsopplegg med fokus på STEM/STEAM ferdigheter.

Totalt finnes det 31 leksjoner til bruk i undervisningen. Alle sammen sees på https://education.lego.com/nb-no/lessonsfilter?Products=Settet+LEGO%c2%ae+Education+SPIKE%e2%84%a2+Prime

Det er tydelig at prosjektene er knyttet til STEM/STEAM/MakerSpace tanken. Her skal det skapes noe. Elevene hjelpes godt på vei, og etterhvert slippes de fri og sette sitt eget preg på oppgavene.

Selve programmeringen foregår i et helt nytt grensesnitt, veldig annerledes fra det gamle EV3 verktøyet og Lego WeDo. Blokkene er Scratch-basert, og overføringsverdien fra Scratch er stor. Dette grensesnittet vil også komme i det nye EV3 verktøyet, som kommer i løpet av våren (er sluppet for MacOS).

Blokkene er sortert på samme måte som i Scratch, og fargene er også stort sett like. Det blir spennende å ta i bruk med elevene, og jeg gleder meg til å teste ut både prosjekter og lage nye, frie oppgaver. I tillegg blir det spennende å se hvordan det kommer til å fungerer i forbindelse med FLL.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: