10 ting for 2020

Da er vi godt i gang med et nytt år. Og hva kan vi så forvente av det nye året. Jeg har laget med en liste over hva jeg venter på og som også inneholder noen punkter for hva jeg håper på.

 1. Lego slipper endelig Lego Spike
  Spike skulle egentlig slippes i høst, men en halvferdig programvare satte en stopper for det. Nå er lanseringsdato satt til 9.januar…
  Se denne artikkelen for mer informasjon
 2. Nytt programmeringsverktøy til Lego Ev3 Mindstorms
  Lego fornyer programmeringsverktøyet til Lego Ev3, og slipper et programmeringsverktøy som ligner på Scratch. Det betyr stor overføringsverdi for de som får opplæring i Scratch. Det kommer en skikkelig robottrener-guide i det nye verktøyet, i tillegg til noen spennende oppgaver i naturfag.
 3. Ny læreplan med programmering i matematikk, naturfag, musikk og kunst og håndverk
  Dette blir både spennede og skremmende. Den nye læreplanen omtaler progragrammering og algoritmisk tenkning både som en del av kjernelementene, de grunnleggende ferdighetene og kompetansemålene i flere fag.
 4. Super:bit prosjektet blir en del av norske klasserom
  Vitensenterne, Lær Kidsa Koding og NRK har begynt utrullingen av super:bit prosjektet. Utstyret sendes ut til skoler og kodeklubber, opplæring av lærere er i gang og undervisningsopplegg produseres.
 5. MakeKit sin micro:bit drone, AirBit er klar
  MakeKit med Henning Pedersen i spissen har hatt en suksessfull Kickstarter kampanje, og snart kan jeg leke meg med en micro:bit drone! Kjenner jeg gleder meg til å prøve.

Så er det selvfølgelig noen småting jeg håper skal skje i løpet av 2020.

 1. Microbit får klasseromsløsning
  På Micro:bit Live konferansen i oktober ble det presentert en foreløpig klasseromsløsning for micro:bit. Håper denne kommer i løpet av 2020 og svarer til forventningene og at vi kan dele både oppgaver og
 2. Laserkuttere blir lettere tilgjengelig
  En av de tingene jeg virkelig kunne tenke meg til skaperverkstedet vi oppretter på Grinde er en laserkutter. Dessverre er i overkant dyrt, og jeg tar ikke sjansen på å kjøpe inn en billig Kina-variant. Dremel og Glowforge har laget noen mindre og rimeligere varianter, men disse er enda ikke tilgjengelig i Norge.
 3. Dataspill i skolen blir lettere tilgjengelig
  Det finnes mange gode dataspill som kunne blitt brukt i skolen om de både hadde vært lettere tilgjengelig. Jeg tenker da både på kjøp og installasjon. I dag er mange av dataspillene kun tilgjengelig for mennesker med eget kredittkort, adminstratorrettigheter og i overkant mye krangel med IT for å få på tilgang til selv de enkleste spill.
 4. Stabil iOS app mot micro:bit
  Synes fortsatt synd på alle skoler som bruker iPad mot micro:bit. Det er jaggu meg på tide med en stabil app for overføring av programmer fra Makecode til micro:bit, der du ikke trenger å parre micro:biten mot ipaden for hver eneste gang du ønsker å overføre litt kode.
 5. FEIDE pålogging mot Scratch
  Overskriften burde være nok. FEIDE er genialt og hadde vært enda mer fantastisk om vi kunne fått det mot Scratch og sluppet alt mas rundt GPDR. Da hadde vi hatt et gratis, kjempebra verktøy med tanke på programmering og fagfornyelsen.

En kommentar om “10 ting for 2020

Legg til din

 1. 2020 blir et spennende år, Espen. Stiller meg helt bak ønskene din om bedre kår for iPad og Micro:bit på ene siden, og rimeligere laserkuttere på andre siden. Så blir det svært spennende å følge med på hvordan programmering i den nye læreplanen følges opp rundt om i kommunene. Jeg tenker alle gode krefter behøves for å få til den forflytningen som skal til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: