Geometri og tesselering i Smart Notebook

Smart Notebook er et godt verktøy til arbeid med geometri, spesielt for elevene. Dette fikk jeg erfare da jeg skulle ha en økt med tesselering i kunst og håndverk. Planen var å bruke Paint, men vi fant raskt ut at Notebook fungerte mye bedre. Nå har vi ikke den nyeste versjon av Notebook, men det fungerte bra i den gamle 🙂

geometri notebook1Smart Notebook inneholder en rekke, ferdig definerte geometriske figurer som er enkle å plassere på en side. I tillegg til de mest vanlige, finnes en rekke regelmessige polygoner.

Det er lett å endre størrelse på figurene etter at de er tegnet, og ikke minst rotere dem! I tillegg er det mulig å sette på en «Uendelig kloner», som gjør det enkelt å drive med tesselering.

For å gjøre det enkelt, er det lurt å skru på justeringene, slik at en får hjelpelinjer når en skal plassere objektene på riktig plass (gjøres i menyen «Vis»). Da kan en enkelt skape fine mønstre.

geometri notebook2

Fargelegging av figurene går fort og raskt, og elevene skaper flotte mønstre.

Så begynner de å utvikle nye mønstre, og leke med nye ideer. De kombinerer flere figurer, og det går fort. «Uendelig kloner» er en flott funksjon. Bare klikk på figuren, velg den lille pilen og velg «Uendelig kloner». Enkelt å greit.

Men elevene vil videre. De lager nye mønstre, og finner ut at det kunne være greit å kopiere det de har laget, for å fullføre mønsteret raskere.

De velger å gruppere grunnmønstere. Deretter kopierer de mønsteret og limer det inn, så mange ganger som de trenger det for å fylle siden. Flotte mønstre ble det, og de lærte mye. Både om geometri, mønstre, tesselering og hvordan vi kan gjøre ting enklere for oss selv. At utskriftene ikke ble de beste, overlevde vi.

geometri notebook3

 

geometri notebook4

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: