Let’s Sway – stilfulle presentasjoner

Sway_logoSway er en tjeneste fra Microsoft, som er tilgjengelig via nettsiden http://sway.com eller som en del av Office 365. Det er et online presentasjonsverktøy som enkelt ved hjelp av et sett med maler lar en bruker lage stilfulle og flotte presentasjoner. Det hele er enkelt å ta i bruk, og resultatet blir raskt profesjonelt flott å se på.

Det fungerer på følgende måte:

  1. Velg en mal
  2. Lag en «storyline»/dreiebok av presentasjonen din ved å
    1. Klikk og dra på plass/legg til de innholdsblokkene du ønsker, f.eks overskrift, bilde, video, tekst
    2. Klikk og dra på plass/legg til innhold i blokkene
  3. Del eller vis presentasjonen din

Bilder kan lastes opp fra egen maskin, eller en kan søke etter bilder via Bing eller Flickr. Den finner også fram bilder som kan brukes utfra rettighetene til bildet. Video kan enkelt søkes opp via Bing eller Youtube.

Presentasjonene kan enkelt deles med andre, og det er også mulig å arbeide flere samtidig på en presentasjon. Det er også mulig å laste opp allerede eksisterende word, pdf eller powerpoint og omarbeide de til en Sway.

Sway er et annerledes og veldig enkelt verktøy, som ligner mye på Prezi. Personlig synes jeg det er lettere å ta i bruk. Det gir god hjelp til elever/lærere som ikke er spesielt kreative eller har en designer i seg, til å lage flotte og profesjonelt utseende presentasjoner. Som en elev sa: «Det ser jo fantastisk stilig ut, med en gang….»

Har tatt Sway i bruk selv for å lage presentasjoner, og har i tillegg gitt elevene en kjapp innføring med påfølgende oppgave. Dvs opplæring er nesten overflødig. Etter at de hadde logget inn via Office 365, var de kjapt i gang alle sammen.

To eksempler på presentasjoner laget i Sway av elever.

Saltkraft

Vindkraft

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: