Nok et Sploder- prosjekt ferdig

sploderI år som i fjor, har jeg gjennomført et prosjekt rundt spilldesign med 7.klasse på Grinde skule. Og nok en gang var det suksess. Vi bygget mye på prosjektet i fjor, men i år var det et internt prosjekt, ikke et eTwinning-prosjekt som i fjor. Vi har brukt omlag 10 timer, en blanding av kodetimer og kunst og håndverkstimer, og hatt noe større fokus på «hvorfor» enn i fjor.

Prosjektet har hatt tre faser, der elevene har vært aktive i alle tre.

Del 1:
– sette læringsmål for prosjektet (foruten målet å lage spill, handlet det mye om samarbeid, design,  osv)
– samtaler og grundigere arbeid med «hva et godt spill er», «hva som gjør det til et godt spill»
– lære seg å bruke Sploder og se hvilke muligheter som finnes i løsningen
– samtaler og etablering av kriterier for spillene basert på hva som er kommet fram i tidligere arbeid

Del 2:
– samarbeid i par, med fokus på kommunikasjon og respekt for hverandre
– design av storyline for hvert enkelt brett av spillet
– underveisvurdering av storyline
– design av spillene i Sploder
– underveisvurdering og presentasjon for andre elever
– sluttstilling av spillene

Del 3:
– dele spillene med hverandre på en side i Its Learning
– vurdering av egne og hverandres spill
– oppsummering av læringsmål
– vurdering av hva vi har lært

Spillene som ble laget skulle ikke ha et faglig tema, da erfaringene fra i fjor viste at dette var teknisk vanskelig. Elevene hadde stort fokus på logikk og sammenhenger. Hvis a skjer så skal b skje, hvis ikke skal c eller d skje. Det var nytt fra i fjor.

sploderElevene sine spill:
Spill 1    Spill 2    Spill 3   Spill 4   Spill 5   Spill 6   Spill 7   Spill 8   Spill 9   Spill 10   Spill 11   Spill 12

Da vi var ferdig, hadde vi en samtale i klassen, der vi snakket om hva vi hadde lært. Det selvfølgelige med at de hadde lært å lage dataspill, la vi litt til side. Elevene snakket mye om utløp av kreativitet og fantasi. Hvor viktig det var med en god ide rundt selve konstruksjonen og designet av spillet. Hvor viktig det var å tenke progresjon og vanskelighetsgrader. For noen var gikk det på tålmodighet og nøyaktighet (spesielt de som hadde glemt å lagre den ene dagen vi arbeidet).

Elevene arbeidet sammen i par, og det å samarbeide godt ble et poeng for mange. Når en skal samarbeide er det viktig å behandle hverandre med respekt og bruke et språk som den andre forstod. Det er viktig å bytte på arbeidsoppgavene underveis, slik at alle tar del i arbeidet.

Da spillene var ferdig, viste elevene det til hverandre, og de fikk årets kuleste lekse: – de skulle spille minst 2 spill i lekse hjemme. Deretter skulle de gi en vurdering av spillene. Utseende, funksjonalitet, logikk, vanskelighetsgrad, sammenheng var stikkord. I tillegg skulle de gi terningkast på spillet. Tilslutt skulle de vise sitt eget spill fram for foreldrene. Mange morsomme tilbakemeldinger fra ungene her; få av foreldrene var tydeligvis ikke drevne gamere.

3 kommentarer om “Nok et Sploder- prosjekt ferdig

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: