Noen tjenester til bruk i musikkfaget – komposisjon

Er du så heldig/uheldig at du har noen studiepoeng i musikk, er du ved de fleste barneskoler så heldig/uheldig at du får en eller flere grupper i musikk. Et av emnene i læreplanen er å komponere, og gjerne digitalt. Her kommer noen tjenester som jeg har benyttet.

IsleOfTune – http://www.isleoftune.com
isleoftuneEn veldig annerledes tjeneste, der en lager musikk ved å sette sammen byggesteiner. Byggesteinene kan være veier, hus, busker, gatelykter, blomster osv. Deretter plasserer en ut biler som kjører rundt, som lager lyder etterhvert som de passerer byggesteinene. Det tar litt tid å beherske hvordan en bygger opp en lår, men når en først knekker koden kan en skape mye flott.

Tjenesten er flash-basert, men finnes også som app for iOS enheter.

 

Incredibox – the human Beatbox – http://www.incredibox.com/

incredibox

Denne tjenesten likte elevene mine veldig godt. Den er lett å komme i gang med, og det låter bra veldig raskt. Velg en versjon, og start med å kle på og av personene lyder og rytmer. Systemet styrer selv timingen, slik at hver enkelt lyd og rytme starter når den bør! Enkelte kombinasjoner av påkledning åpner bonusspor som kan aktiveres.

En kan lagre den ferdige mixen, og til og med laste ned som MP3. Her er en ferdig mix laget av noen elever.

Soundation – http://www.soundation.com 

soundationSoundation er et enkelt system for å lage musikk basert på eksisterende looper. Det finnes et ganske stort antall ferdige lyder, som en kan sette sammen til ganske fengende musikk, på en veldig enkel måte. Elevene skjønner raskt hvordan systemet fungerer, og synes det er artig å høre et ferdig resultat kjapt. De kan laste ned musikken etterpå, og bruke den i andre sammenhenger.

Hør f.eks denne låten som er laget i Soundation, og deretter publisert på Youtube.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: