Spesialtilpassede spill for læring

På skolen har vi gjort en rekke forsøk med spill i undervisningen. Vi har prøvd ut flere ulike spill, med et sterkt fokus på at spill ikke skal være belønning, men være en integrert del av undervisningen. Vi har satt spillene inn i en kontekst, noe som store muligheter for tverrfaglig bruk og større effekt enn hvis en velger å kunne bruke spill i en enkel sammenheng.

toporopaSpill satt utenfor kontekst, gjør det vanskelig å gjennomføre læring dersom de ikke er mulig å tilpasse eller modifisere. Spill som er tilpasset læring, kan gjøre stor nytte dersom de er tilpasset det emne eller område som en holder på med.

F.eks kan geografispill som Toporopa, gi en trening på spesifikke geografikunnskaper om Norge, Norden og Europa.

Noen tjenester lar deg lage spill og tilpasse dem til det emne du måtte ønske. Det gir deg mulighet til å kunne lage spill til akkurat det du måtte ønske, og tilpasse dem til det du underviser og ønsker elevene skal lære. De aller fleste kjenner til og bruker Kahoot tilpasset sin undervisning. En enkel, stabil og motiverende løsning, og jeg blir stadig overrasket over hvor engasjerende dette spillet er.

Denne våren har vi testet ut noen læringsspill som gir oss muligheten til å tilpasse dem til det vi arbeider med i ulike fag. Vi har brukt dem i engelsk, et fag der pugging av gloser har «plaget» mange elever opp gjennom årene. Ikke alle elever husker ukens gloser bare ved å kikke på dem med et halvt øye.

De systemene vi har testet er:

Quizlet
Vi har brukt Quizlet for glosetrening på flere klassetrinn. Mange elever sier selv de lærer raskere enn de ville gjort om de hadde øvd på mer tradisjonelle  måter. Foreldre melder at elevene har begynt å øve på gloser på egenhånd, og at de har full kontroll når de blir overhørt.

quizletQuizlet er lett å sette opp, og en enkel tabell med ordkoblinger eller bilder blir raskt til flere ulike øvingsmetoder: flashcards, koble par, enkel test osv. Vi legger lenken til ukens øving inn i Its Learning, men det er også mulig å embedde hver enkelt oppgave i et notat i Its Learning.

Quizlet gir også muligheten til å sette opp klasser og monitorere elevens deltakelse og progresjon dersom en kjøper lisens.

Klikk på lenken for å se glosetrening.

 

Zondle
zondleDette er den vi har testet minst. Den er mer spillbasert enn Quizlet, men et rotete grensesnitt, gjør at vi har valgt vekk dette litt vekk. Gir gode muligheter for glosetrening og andre puggevarianter, men tar lengre tid å bli vant til en de andre systemene vi har testet. I tillegg sliter vi med æøå, og det vanskeliggjør bruken mye. Kan brukes innen de fleste fag.

Klikk på bildet for å teste ut et eksempel jeg har laget på 3-gangen.

 

Learningapps
learningapps
Dette er et relativt nytt bekjentskap, men har blitt veldig populær blant elevene. Vi har laget ulike oppgaver som vi kan embedde på en side i Its Learning. I engelsk har vi laget ulike oppgaver der elevene skal koble ord og bilde, og vi hadde over 100 gjennomganger av oppgaven på en uke….. Det finnes mange ulike typer oppgaver en kan lage, og tilgangen til bilder som brukes er gjort lett gjennom å søke blant tilgjengelige bilder i Flickr.

Klikk på bildet for å teste ut vår øving i engelsk om frokost.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: