Klart for First Championship St. Louis

Som pappa til en meget engasjert datter, er jeg så heldig å kunne delta på FIRST Championship i St. Louis, MO. FIRST(For Inspiration and Recognition of Science and Technolgy) er en organisasjon som arbeider for å fremme realfag og forskning i undervisningen, og står som hovedarrangør av en hele rekke konkurranser innenfor teknologi og forskning.

Konkurransene deres er delt opp i flere kategorier, fordelt etter alder, og jeg skal bruke dagene til å bevege meg litt rundt for å kikke på det som foregår. Skal prøve å blogge litt underveis fra konkurransen, for å gi et inntrykk av hva som foregår. For mer informasjon, kan dere kikke på nettsiden for World Festival, http://championship.usfirst.org/

De yngste (6 -9 år) deltar i Jr.First Lego League. I St.Louis deltar ca 60 fra USA, Canada, Mexico og China i konkurransen.

Elever mellom 10 og 16 deltar i First Lego League, også den et samarbeid med Lego. World Festival i St.Louis er bare en av flere internasjonale finaler dette året. Det finnes også internasjonale finaler i Sør-Afrika og Australia. I St.Louis deltar 108 lag fra omlag 40 land.

De litt eldre elevene, fra 14 år, kan delta i First Tech Challenge. Dette er en konkurranse som har fokus på design, bygging og programmering av roboter. Robotene kan bli bygget av det en har tilgang til, og kan være både sensor og brukerstyrte. I St.Louis deltar 130 lag i konkurransen. De aller fleste er fra USA, men det deltar også noen lag fra Europa og Asia.

Den største klassen, First Robotics, består av lag som er sammensatt av studenter fra Universiteter og høyskoler sammen med ingeniører og andre interesserte, som i løpet av seks uker skal løse ganske kompliserte oppgaver. Disse lagene bruker mye tid på å lære opp andre, yngre lag i det å designe, bygge og programmere roboter. I St.Louis deltar over 600 lag i konkurransen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: