European Schoolnet Academy – hvor er de norske lærerne?

badge Seint 17.mai leverte jeg siste oppgave og fullførte siste quiz på en av de to MOOCene jeg har fullført denne våren. Deilig å være ferdig, men samtidig har det vært spennende og lærerikt. Begge MOOCene har vært arrangert av European Schoolnet Academy, er gratis, på engelsk og foregår over relativt kort tidsrom. De fire-fem ukene kursene varer er ganske intense, og arbeidspresset er ganske stort, dog for en veldig kort periode.

Det siste året har jeg fullført fire MOOC via European Schoolnet Academy, og jeg synes den korte varigheten av kursene passer meg ypperlig. Games in School, How to teach Computing for Secondary teachers, How to teach Computing for primary teachers og Creative Use of tablets har alle varighet på 5-6 uker, der en ny modul slippes hver uke. Hver modul er en blanding av videosnutter med praktiske tips, litteratur fra ulike kilder, padlet2praktiske oppgaver og Quiz. Alle kursene bruker sosiale medier for kommunikasjon og utveksling av ideer og meninger. I tillegg benyttes tjenesten Padlet, for å samle meninger, svar på spørsmål og ideer på gigantiske oppslagstavler. På det siste kurset, ble Padlet også brukt for å lage våre personlige læringsdagbøker. Alle kursene har blitt avsluttet med en større oppgave, der en skal lage et undervisningsopplegg der en prøver å ta i bruk det en har lært. Denne produseres i en ny tjeneste som kalles Learning Designer.

Felles for allemap MOOC jeg har tatt hos European Schoolnet Academy er at jeg er nesten den eneste norske deltakeren. Vi har vært 2-3 påmeldte deltakere fra Norge på hvert kurs, men med normalt frafall fra MOOC, er jeg ikke overrasket om jeg er den eneste norske deltakeren som har fullført kursene. Ser vi på kartet, som alle deltakerne skal registrere seg på, er det en enorm popularitet fra sør og mellom Europa.

Hva er det som gjør at norske lærere ikke henger seg på? Er de ikke villig til å bruke fritiden sin på studier? Er det et problem at kursene foregår på engelsk? Vet de ikke om kursene? Jeg vil i hvertfall anbefale kursene, og selv om de ikke gir studiepoeng og lønnsøkning, så har de gitt meg mye nytt jeg ønsker å ta med meg inn i klasserommene. Gode opplegg og tips om gode tjenester fra andre lærere er godt å ta med seg, og vi har allerede prøvd ut flere av dem med hell.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: