Instagrok – en søketjeneste med potensiale

BildeSnublet tilfeldig over søketjenesten Instagrok (http://www.instagrok.com) en kveld da jeg egentlig var på jakt etter noe helt annet. Instagrok markedsfører seg som «research-tool» og så kan en velge om en vil oversette det til forsknings- eller undersøkelsesverktøy.

Verktøyet er veldig enkelt i bruk: Skriv inn et emne og la Instagrok søke fram informasjonen og strukturere informasjonen for deg i et tankekart, sortert under fanene: nøkkeldata (key facts), nettsider (websites), videoer (videos), bilder (images) og konsepter (consepts). I tillegg kan en legge til egne notater (krever innlogging for at det skal bli tatt vare på).

instagrok2

Koblinger til videoer, bilder og nettsteder vises i popup-vinduer som gjør at en slipper å navigere ut av nettsiden med tankekartet når en arbeider med det. Når en finner god informasjon i forslagslistene fra søkemotoren, kan en feste dette til tankekartet, og dermed tilpasse tankekartet mer til det en er på jakt etter.

En kan variere vanskelighetsgraden av innholdet i tre nivåer ved å justere mellom skole og ekspert.

Når en er logget inn får en også muligheten til å skrive og lagre en tekst til tankekartet der valgte elementer i tankekartet blir koblet og vist sammen med teksten.  En kan også gjennomgå en quiz som blir laget.

Utfordringen er, som med mange andre tjenester, språket. Et engelskspråklig søk vil fremstå som strukturert og fornuftig stort sett over hele linjen, mens et søk på norsk, vil bli noe redusert og ikke alle deler av tankekartet har gode nøkkelord. Studenter som er gode i engelsk vil ha stort utbytte av Instagrok i forbindelse med oppgaveskriving og lesing til prøver.

Ferdige tankekart kan selvfølgelig deles på en rekke sosial medier. I tillegg kan en kopiere koden og integrere i eventuelle LMS og nettsider.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: