Laserkutting av puslespill

For en god stund siden så jeg en video på Twitter av noen elever som laserkuttet puslespill. Diskuterte dette med noen andre laserkuttere, som snakket om utfordringer med å bildet på brikkene. Noen måtte kutte brikker og bilde hver for seg, noen kuttet brikker og kuttet med kniv bildet. Jeg ville prøve å lime bildet på MDF-platen FØR jeg kuttet, og mine første tester viste at dette faktisk kunne fungere.

3.klasse skulle arbeide med eventyr, og som en del av temaet skrev de egne eventyr. De illustrerte eventyrene sine, og laget en tegning på 14×14 cm som de skulle lage puslespill av.

Vi limte tegningen fast til MDF-platen ved hjelp av Biltema spraylim. Passet på at det var nok lim så ingen deler av tegningen var løst. La det også i press en kort tid, for å være på den sikre siden.

Deretter la vi platen i laserkutteren på en slik måte at kameraet fikk muligheten til å se alle deler av bildene.

Vi laget et puslespill på https://draradech.github.io/jigsaw/index.html og satt det til 135 x 135 mm. Da har vi litt å gå på om en ikke har klippet helt rett eller vi ikke klarer å plassere bildet 100% på platen. De fleste valgte 5×5 brikker.

Vi importerte SVG filen fra nettsiden i kutteverktøyet Beam Studio, og brukte kameraet til å plassere kuttfilen perfekt i forhold til bildet. Dette tok litt tid, men er helt nødvendig.

Da alle puslespill og bildet var plassert var det bare å sette i gang laserkutteren, og for noen flotte resultater!!! Elevene som var med på kuttingen, holdt på å falle opp i laserkutteren av ren begeistring.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: