Noen Yatzy-varianter

Kom over et skjermdump jeg må ha tatt for flere år siden av en yatzy-blokk som ikke var helt som alle andre. Blant annet brukte en ikke mer enn 3 terninger. Dessverre var ikke skjermdumpet av hele blokken, og ikke klarte jeg å finne tilbake til hvor jeg hadde tatt skjermdumpet. Så derfor laget jeg 3 nye varianter av Yatzy, som bruker både 2 og 3 terninger, og hvor en får trent på litt andre ting enn i tradisjonell Yatzy.

Jeg bruker spillene som en oppstartsaktivitet når elevene kommer inn om morgenen, og elevene har kommet med tilbakemeldinger underveis, og har blant annet luket vekk noe usikkerheter og feil i oppgavene.

Spillene kan spilles på flere måter når det gjelder poengberegning, men elevene likte best å regne med poengene en oppnådde. Da var det mulig å tenke litt taktisk når en kom til enkelte av oppgavene.

Som vanlig har spilleren 3 kast til rådighet.

En PDF med variantene kan lastes ned her.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: