Unboxing Spike Essential

Lego Spike kom på markedet for omlag 1,5 år siden, og var rettet mot mellomtrinnet. Nå har de sluppet en variant for småskolen, som er tenkt å erstatte Lego WeDo, som har vært en populær Lego-venn siden 2009 (2.0 siden 2016). Denne ligner både ved navn og utseende på storebror Spike Prime, og heter Spike Essential.

Prisen(3355,-) er 50% høyere enn Lego WeDo, så det tar nok litt tid før skolene bytter ut WeDo, når WeDo likevel supporteres i minst 2 år framover.

Utseende
Boksen er nesten identisk med lik Spike Prime. Like gul og like stor. Forskjellen ligger i de store etikettene som finnes på både kort og langsidene av boksen. Dermed skal det være mulig å skille mellom dem om de står stablet eller lagret i hyller.

Sortering
Har du jobbet mye med Lego Education sett, vet du at det er nærmest umulig å holde orden i kassene etter at de er åpnet. Med Lego Spike Prime ble det betydelig lettere å rydde enn tidligere, mens man med Spike Essentials har tatt steget enda lengre, og har laget et sorteringsbrett basert på farger. Det blir spennende å se om dette gjør det mulig å holde kassene mer ryddig enn tidligere.

Større deler legges nede i kassen, under sorteringslokket.

I tillegg ligger det en boks med reservedeler i kassen. Dette gjorde de også med Spike Prime, og gjorde lærere med et snev av OCD veldig glade.

Hjernen, motorer og sensorer
Likheten med Lego Spike Prime er veldig tydelig. Hjernen er gul og hvit, akkurat som storebroren, men den mangler LED-matrixen på toppen. I tillegg har den bare 2 tilkoblingsmuligheter, så problemet vi opplevde med Lego WeDo 2.0 er ikke løst. Huben har et eget batteri som lades via micro-usb, så dermed er det slutt på å bytte batterier.

I kassen finnes to små motorer, en mindre variant enn de som finnes i Spike Prime, en LED-matrix på 3×3, og en lyssensor. I tillegg finnes en micro-USB kabel til å koble og lade huben med. Huben har også en innebygd gyro-sensor som kan registrere bevegelse og vipping.

Tilkobling

Programmering
Programmeringen foregår i den samme appen som for Lego Spike Prime. Ved oppstart av appen velger en mellom Spike eller Essential, for så å bli geleidet inn i korrekt oppsett.

Akkurat som i Prime har en oppstartsoppgaver hvor en blir kjent med både appen og innholdet i kassen. Disse er kjekke å kjøre gjennom ved første gangs bruk.

I Spike Essentials kan en velge mellom blokkprogrammering og ordblokkprogrammering, der blokkprogrammeringen ligner på det vi kjenner fra Lego WeDo 2.0 og ordblokkprogrammeringen er lik det vi kjenner fra Spike Prime og Lego EV3 Classroom. Ordblokkprogrammeringen har langt flere innstillinger enn blokkene.

I de ferdige oppleggene vises det på startsiden av temaet hvilke blokker som brukes. Lager du egne prosjekter fra bunnen av, velger du selv om du vil ha blokker eller ordblokker.

Blokkprogrammeringen ligner mye på Lego WeDo 2.0
Ordblokkprogrammeringen ligner mye på Lego Spike Prime, EV3 Classroom og Scratch.

I programmeringsverktøyet vises også hvilke enheter som er koblet til huben, samt eventuelle verdier de måler.

Undervisningsopplegg
I appen finnes det 35 ulike undervisningsopplegg, der de 14 første er beregnet på 1. og 2.trinn, mens de 21 neste er beregnet på 3.-5.trinn. De første 14 bruker blokker, mens de 21 neste bruker ordblokker.

Oppleggene er tverrfaglige, og dekker områder innen matematikk, naturfag og språkfag.

I tillegg finnes 3 undervisningsopplegg for First Lego League Explore.

En snøscooter, slik at en kan se hvordan isbjørnene lever.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: