Overfør data enkelt med Microbit og WebUSB

Har du microbit og synes det er tungvint å hele tiden måtte laste ned programfilen fra MakeCode og deretter overføre filen til microbiten? Løsningen er enklere og nærmere enn du skulle tro. Bruk WebUSB!

WebUSB er et API som på en sikker måte lar deg koble f.eks en microbit til nettleseren og gir deg muligheten til å sende data både til og fra microbiten på en enkel måte. Du kan laste programfilen direkte ned til microbiten og du kan hente tilbake sensordata som microbiten registrerer direkte til loggkonsollet.

Men for at dette skal fungere, er det noen små ting som må være på plass:

  1. Microbiten må være koblet til enheten via en USB-kabel
  2. Du må bruke en oppdater Chrome eller Edge nettleser
  3. Microbit og nettleser må være sammenkoblet
  4. Microbiten må være oppdater med firmware versjon 0243 eller nyere

La oss begynne på punkt 4 og sjekke microbitens firmware. Gå inn på microbiten og finn filen details.txt Åpne denne og finn linjen Interface Version. Denne må være versjon 0243 eller nyere.

Om firmwaren er lavere enn 0243 må du oppdatere. Begynn med å gå inn på denne nettsiden for å laste ned siste versjon av firmware. NB! Vær obs på at det er ulike firmware for V1 og V2.Usikker på om du har V1 eller V2? V2 har to lys bak (et rødt og et oransje) med V1 bare har 1 oransje lys når den er tilkoblet.

Deretter starter du opp microbit i MAINTENANCE modus. Dette gjøres ved å koble til microbiten med USB kabel samtidig som du holder inne Resett-knappen på baksiden. Kopier så nedlastet firmware over til microbiten. Når den er ferdig kopiert restarter den microbiten.

Da er vi klar. Da kan vi koble microbiten sammen med nettleseren. For MakeCode blir det slik:

  • Start opp MakeCode i en Chromebasert nettleser (Chrome eller Edge).
  • Velg nytt prosjekt eller eksisterende prosjekt i MakeCode
  • Velg de tre prikkene på Last ned knappen
  • Velg koble sammen
  • Velg koble sammen en gang til
  • Velg deretter microbit i listen som kommer fram fra nettstedsinformasjonen.

Da er du klar til å laste direkte ned på microbiten når du har gjort endringer i koden. Du kan også få koden direkte i MakeCode logg konsoll når du velger å sende dem fra micobiten.

I Python er det mye likt. Velg Connect i menyen og deretter microbit i listen som kommer fram fra nettstedsinformasjonen. Deretter kan du flashe koden direkte inn på microbiten.

Ønsker du sende data fra microbiten og til loggkonsollet i MakeCode, kan du f.eks gjøre dette ved å skrive data til serieporten.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: