Lego Spike og Python

Med den siste oppdateringen av Lego Spike til versjon 1.2, er det nå mulig å programmere Lego Spike med Python. Dette fungerer både for iOS (iPad), MacOS, Windows, Android og Chrome.

Systemet er oppdatert med mulighet til å programmere Spike enheten med MicroPython, som er en Python variant spesielt tilpasset mikroprosessorer.

For å programmere Spike enheten med MicroPython er det viktig å sørge for å oppdatere Spike enheten til siste versjon. Deretter velger en rett og slett å starte et nytt prosjekt og velge python istedenfor Scratch blokker.

Når prosjektet starter får du noe ferdig kode, men frie tøyler til å gjøre det du måtte ønske selv. Dokumentasjonen/referanse er tilgjengelig i høyre del av programmet og denne er sortert inn i grupper etter hva en ønsker å arbeide med. I tillegg har de ulike funksjonene kodeeksempler slik at uerfarne får nødvendig hjelp.

Når en er klar med koden, velger en bare kjør nede i høyre hjørne. Er det feil i koden, endrer funksjonsknappen på Spike enheten farge til rødt.

For de som er uerfarne med Python og dens syntaks, finnes det en egen «Komme i gang» – del, med en rekke moduler som tar for seg hvordan en koder og bruker både motorer, sensorer og display. For å forenkle arbeidet, finnes det en funksjon for å lett kopiere koden over til lerretet.

Det morsomme er at dette fungerer likt på alle enheter jeg har testet på. Det er sjelden vare. Og ønsker du å kode med blokker etterpå, så er det bare å velge et nytt prosjekt og velge blokker istedenfor.

Dermed har ungdomsskoler som har valgt iPad en mulighet til å kode i Python. Selv om verktøyet er låst til Lego Spike, er det mange muligheter.

Lag som deltar i First Lego League, har med regelendringen i fjor, også muligheten til å kode en Spike robot i konkurransen med Python om de skulle ønske det.

Det eneste jeg savner, er muligheten til å bevege seg mellom Scratch blokker og MicroPython, slik en er vant til i MakeCode, hvor en kan bevege seg mellom blokker og JavaScript.

For de spesielt interesserte er det også mulig å programmere Spike enheten ved hjelp av andre verktøy, så lenge du vet hvordan du kompilerer overfører programmene til enheten.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: