Micro:bit og Swift Playground

Swift Playground for iPad har siden det ble lansert kommet med en rekke utvidelser som gjør det mulig å kode fysiske objekter som f.eks Sphero Sprk+, Parrot drone og Lego Mindstorms EV3 i Swift. For en tid tilbake dukket det også opp en ny utvidelse som gjør det mulig å kode Micro:bit i Swift Playground.

Swift Playground kommuniserer med Micro:bit via bluetooth, og denne skjer ganske direkte, uten den forsinkelsen vi har vært vant til i Makecode.

For å få til dette, er det noen grunnleggende ting som må være på plass.

  1. Last ned appen Swift Playground fra App store
  2. Last ned utvidelsen «Intro to the BBC Micro:bit» i Swift Playground. Denne finner du ved å velge «See all» og scrolle nedover.
  3. Last ned og installer følgende oppdatering for Swift Playground på Micro:bit ved å koble den til en datamaskin med USB-kabel.
  4. For å koble sammen Micro:bit og Swift Playground åpner du «boken». I leksjon 2 «Display Text» velger du «Pair Micro:bit» og følger oppskriften der.

NB! Du trenger ikke en fysisk Micro:bit for å kode den i Swift. Det finnes en simulator i programmet som kan brukes i stedet.

Boken følger tradisjonelt mønster for Swift Playground, og du går gjennom leksjonene steg for steg. Litt krøkkete å redigere noen av kodesnuttene, da de ikke alltid er ment å kunne modifiseres.

Kommentarer er stengt.

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: