Scratch og Lego WeDo

Da er også koblingen mot Lego WeDo på plass i Scratch 3.0. På samme måte som med EV3 og Micro:bit er det mulig å programmere Lego WeDo i Scratch, og det finnes et sett spesialblokker som kun er tilgjengelige for bruk mot Lego WeDo. Har du allerede testet EV3 eller Micro:bit, så er det samme framgangsmåten for å komme i gang.

  1. Bluetooth — Scratch overfører dataene til WeDo via bluetooth, så maskinen du skal gjøre det på må ha fungerende bluetooth som er slått på.
  2. Parr/koble sammen WeDo og maskinen du skal bruke. Anbefales å gjøres før neste sted. Søk etter nye Bluetooth enhet å koble sammen med fra maskinen.
  3. Scratch Link —  Deretter må en laste ned en Scratch-link herfra, pakke ut og installere. Dette er et lite program som kjøres hele tiden, og holder styr på hvilke WeDo som er koblet til. NB! Finnes foreløpig kun for Windows og er ikke godkjent av Microsoft slik at en må overstyre Windows sitt ønske om å IKKE installere tillegget. Har du allerede installert Scratch Link for å kode Micro:bit, trenger du ikke gjøre dette på nytt.

Mer informasjon og hjelp finner du på hjelpsiden.

microbit scratch oppsett1Når Scratch link installert, åpner du nettsiden for Scratch 3.0 og velger å legge til tillegget for EV3 nederst til venstre.

Dette åpner en oversikt over tillegg for Scratch. Her vil en blant annet finne tillegg med blokker for tegning og lyd, samt nye tillegg for å bruke kamera, Google Translate, Micro:bit, Lego Mindstorms EV3 og Lego WeDo 2.0.

Velg Lego WeDo 2.0 for å legge til spesifikke Lego WeDo blokker samt starte prosessen for å koble sammen Scratch og Lego WeDo enheten. Trykk på knappen på Lego WeDo enheten for å gjøre mulig tilkoblingen.

scratch legowedo

scratch legowedo2 Vi får nå tilgang til en del spesifikke Lego WeDo blokker, som en kan bruke til å programmere WeDo enheten og ting som er koblet til denne. For motor kan vi styre retning, kraft og varighet og vi kan styre fargen på enheten.

I tillegg får vi tilgang til tilt-sensor og avstandssensor, og kan bruke dens data.

Altså kan vi gjøre det aller meste som vi kan i den originale WeDo programvaren fra Lego.

Disse kan selvfølgelig da brukes sammen med de andre Scratch-blokkene, og det er da det blir spennende.

Bruk feks tilt-sensoren som fjernkontroll i et spill. Registrer hvilken retning den heller og la figuren i spillet bevege seg i retning.

Lag en bil og la piltastene på tastaturen bestemme retning og andre hendelser.

scratch legowedo3

Jeg tror dette kan bli veldig artig å arbeide med sammen med elevene. Spesielt de eldre elevene som synes at den originale Lego WeDo programvaren blir litt for barnslig, og de som ønsker å teste ut Scratch sammen med andre enheter.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: