IntoWords for Android

intowordsIntoWords er et lese- og skriveverktøy med talesyntese som i Norge leveres i av MV-Nordic(tidligere Mikroverkstedet). Den er tilgjengelig som app for iPad, som nettside via nettleseren som ikke krever noen installasjon og som app for Chrome-nettleseren. Eneste kravet er at du trenger en lisens eller avtale gjennom skolen/kommunen.

For enkelte elever med Android-nettbrett, har det ikke fantes et skikkelig lese- og skriveverktøy med talesyntese. Mens IntoWords har fungert ypperlig på iPad, har jeg ikke kunnet tilby noen hjelp til elever med behov for lese- og skrivestøtte dersom de har hatt Android.

Nå har det endret seg. Denne uken ble IntoWords tilgjengelig i Play Store for Android-enheter. Med enheter mener jeg ikke bare nettbrett, men også mobiltelefon! En relativt liten app er tilgjengelig (dersom du har lisens) for nedlasting og installasjon.

Løsningen er genial! Mens IntoWords på iPad er en selvstendig app der en skriver inn og får lest opp tekster, åpenbarer IntoWords seg på Android som et nytt tastatur. Et tastatur som du kan erstatte det vanlige tastaturet med, og som dermed kan brukes i de aller fleste apper, skriveprogrammer og nettsider. Har testet den blant annet i Its Learning og Google Docs og Google Mail.

Du får opp ordforslag underveis mens du skriver, og i tillegg kan du få opp forslag til neste år. Du kan velge opplesning underveis i skriveprosessen, og velge mellom bokstav, ord eller setning. Hastigheten på opplesningen kan enkelt justeres.

Du kan enkelt endre språk mellom engelsk, bokmål og nynorsk ved å velge flagget til venstre. I tillegg kan du få lest opp tekst på nettsider ved enkelt å kopiere teksten du ønsker opplest. Da kommer IntoWords opp og gir det muligheten til å få lest opp denne teksten. Genialt enkelt!

Kan lastes ned fra Play Store her

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: