Plickers – et alternativ til Kahoot

Plickers er et relativt nytt og ukjent quiz og interaksjonssystem tilgjengelig fra plickers.com som jeg har testet ut i klassen min den siste tiden. Det er ganske likt Kahoot, men er ulikt på flere måter. Mens du med Kahoot, må ha en enhet til hver deltaker/gruppe, kan du med plickers slippe unna med en projektor, pc og mobiltelefon/nettbrett til læreren. Altså et ypperlig alternativ dersom en ikke har tilgang på utstyr der og da, eller ønsker å variere undervisningen.

En annen forskjell fra Kahoot, er at du gjennom å sette opp grupper med elever, holde en oversikt over hvordan elevene presterer. Du kan også gjenbruke spørsmål fra ulike quizer på en enkel måte. Plickers er dermed et godt verktøy for å gjennomføre førtester, underveisvurdering, emnetester, undersøkelser og kartlegginger underveis i emner.

pliker1Istedenfor PC eller nettbrett til elevene, bruker de et kort som er merket med bokstavene A-D og et nummer. Dette kortet holder elevene opp, med bokstaven som er knyttet til svaralternativet opp.

Dette kortet skal så læreren scanne ved bruk av kameraet på mobiltelefonen gjennom appen Plickers. Jeg var redd jeg måtte bevege meg mye rundt, men i mitt enorme klasserom, måtte jeg bare flytte meg litt rundt for å få med alle elevene.

 

Slik fungerer det.

 1. Registrer deg på plickers.com
 2. Opprett en klasse under «Classes», og gi elevene nummer (du kan ha inntil 40 elever i en gruppe)
 3. Lag spørsmålene du ønsker å ha svar på under «Library». Dette kan være en undersøkelse eller en quiz. Du kan legge dem i ulike mapper, slik at de er lett å finne igjen senere. Jeg har testet dette ut i matematikk, og det har fungert veldig bra som en alternativ prøveform.
 4. Knytt spørsmålene til en gruppe elever.
 5. Last ned Plickers app på mobilen eller nettbrettet. Appen finnes både for iOS og Android. Mobilen/nettbrettet trenger ikke være på samme nett som PC i klasserommet, da alt skjer via Plicker sin server.
 6. Skriv ut svarkort (anbefaler å laminere dem, slik at de kan brukes igjen) og del ut kort til elevene med samme nummer som du har valgt i systemet.
 7. Logg på Plickers fra PCen og start opp appen på mobilen.
 8. Velg hvilket spørsmål som skal vises fra mobilen/nettbrettet. Spørsmålet, samt svaralternativene vises på tavlen. På tavlen kan en velge ulike visninger, f.eks  vise hva elevene svarer (anonymt) eller en kan velge dette vekk for å skjule hva som er majoritetens svar.Screenshot_2015-12-03-08-48-36
 9. Elevene holder opp svarkortet sitt, med bokstaven på riktig alternativ opp.
 10. Velg kamera i appen, og scan svarkortene. Du må kanskje bevege deg litt rundt for å få med deg alle sammen. Elevene i gruppen vises øverst i bildet, og markeres med farger (brunt, grønt eller rødt) når elevens svar er registrert.
 11. Når alle er registrert kan du gå tilbake til listen over spørsmål på mobilen/nettbrett for å velge neste spørsmål du ønsker å vise. På tavlen kan du vise hva som er riktig svar, og hva gruppen i fellesskap har svart via diagrammer.

Plickers er under utvikling og det er mange funksjoner som ikke er på plass enda. F.eks kan du ikke hente ut elevenes svar på en sesjon, for eventuelt vurdere hvem som trenger videre oppfølging eller som et resultat på en prøve. Du må også velge et og et spørsmål når du skal sette opp testen.

Alt og mer til har gjengen bak Plickers lovet skal være klar til neste release, så gjenstår det å se når det blir 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: