Spilldesign i Sploder – mitt innlegg på spill og koding i skolen 2015

Foto: Morten Fahlvik
Foto: Morten Fahlvik

Var så heldig at jeg ble invitert til temakonferansen om spill og koding i skolen som Senter for IKT i utdanningen arrangerte i Bergen 27. og 28.oktober for å holde en workshop i et spillverktøy som heter Sploder. Jeg ble introdusert til Sploder på et eTwinning seminar høsten 2014, og gjennomførte et prosjekt om Sploder sammen med Skolen ved Søerne i København vinteren 2015.

Sploder er et enkelt og lett tilgjengelig verktøy der en kan lage flotte, fungerende spill uten altfor mye kodekunnskaper. Det har en lav terskel for å komme i gang, og det fenger lett. Noe vi også så på workshopen, da folk kom raskt i gang, og noen måtte sparkes ut døren så de kunne gjøre klart til neste økt.

Foto: Morten Fahlvik
Foto: Morten Fahlvik

Vi hadde en ide om cirka 20 deltakere på workshopen, og fylte raskt opp disse plassene. Til tross for litt tekniske problemer kom vi igang nesten på riktig tid. Jeg kunne fortelle litt om meg selv, Grinde skule og våre prosjekter. Videre snakket jeg om en tverrfaglig bruk av Sploder, med fokus på å sette spilldesign inn i en kontekst, der lesing, skriving og sosiale ferdigheter er minst like viktig som spilldesignen.

 

 

 

 

Presentasjonen min finner dere her:

NGVMedia (Medialinjen ved Nordahl Grieg Videregående) gjorde et lite intervju med meg etterpå. Det finner du her:

 

En kommentar om “Spilldesign i Sploder – mitt innlegg på spill og koding i skolen 2015

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: