Prosjekt Wall-E

På Grinde er vi igang med et nytt spennende prosjekt, der vi har tatt utgangspunkt i filmen og spillet Wall-E og bygget opp et tverrfaglig prosjekt med mange muligheter. Wall-E er et Disney/Pixar produkt. Handlingen finner sted 700 år inn i framtiden, hvor menneskene har ødelagt jorden og flyktet til sine romferger som reiser rundt i verdensrommet og venter på at jorden skal bli beboelig igjen. Hovedpersonen er en rydderobot og hans venn kakerlakken som er det eneste gjenlevende på jorden. Elevene så filmen som start på prosjektet, og ble ganske så giret på det som skulle skje videre.

wall-e tankekart
Tankekart over prosjektet

Med utgangspunkt i Wall-E fant vi mange spennende emner i flere fag som kunne bli dekket. Spillet, og ikke minst filmen gir mange muligheter for utviklende, interessante og engasjerende arbeid i skolen. Ikke all undervisning trenger å følge en lærerveildning eller en lærebok. Mye spennende kan skje på andre måter.

Lesing
Det finnes ganske mye spennede og morsom litteratur som omfatter framtiden. Vi plukket fram noen gode gamle tekster av blant annet Philip Newth om Roboten Matilda. I tillegg finnes det mange tekster om roboter, verdensrommet og reiser i verdensrommet i fagbøkene og nettsteder som Nysgjerrigper.

Skriving
Elevene har akkurat skrevet ferdig tekster om verdensrommet. Dette var en fin innledning til temaet. De skal skrive dagbøker sett fra Wall-E øyne, om hvordan verden kommer til å se ut i framtiden og skrive logger fra det vi gjør på skolen. I tillegg skal vi se på mulighetene for å la elevene blogge litt om hva de holder på med. Posters med bilder og beskrivelser fra oppgavene er også fine oppgaver å gi elevene.

Film og bilder
Underveis skal elevene ta bilder og filme det vi holder på med på skolen. Planen er å lage både fotopresentasjoner og videologg over prosjektet.

Kunst og håndverk
I lekse har elevene fått i oppgave å ta med seg verdiøst materiale (søppel) hjemmefra. Dette skal de bruke til å bygge en robot. Robotene skal stilles ut på skolen når de er ferdig.

Teknologi
Prosjektet innbyr til arbeid med teknologi. Både teknologi rundt energikilder, romfart og ikke minst roboter. Vi har fått låne 5 LEGO Mindstorms NXT av Frakkagjerd Teknolab, og planen er å gi elevene en liten innføring og smakebit på både roboter og koding. Første time torsdag, var en fantastisk time, der elevene var helt i ekstase over det å kode og kjøre roboter.

Rekning
Programmering innbyr til mye matematikk. En kommer ikke langt før en må begynne å tenke på vinkler, grader, rotasjoner, lengder, desimaltall, summering og differanser. I tillegg er en avhengig av problemløsningsstrategier.

Miljøvern
Scenen i Wall-E er en verden fullstendig ødelagt av menneskenes forsøpling. Derfor er det viktig å sette fokus på miljøvern, resirkulering og hva som kan komme til skje i framtiden.

Verdensrommet
Temaet verdensrommet er mange barneskoleelevers favorittemne innen naturfag. I tillegg til mange faktakunnskaper om planetene er det mange muligheter for utforskning av galakser, både vår egen og andre, samt fordype oss i delemnet romfart.

En kommentar om “Prosjekt Wall-E

Legg til din

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: