#BETT2015 med NPED – dag 4

Var så heldig at jeg fikk overta en adgang til Apple Education Leader Summit. Interessant da jeg egentlig aldri har kikket for mye på pedagogikken rundt bruk av blant annet iPad. Ved registrering fikk vi utdelt en iPad, som hadde en egen app med dagens programmet og mulighet for å legge inn notater underveis, som skulle bli sendt til oss i etterkant (blir spennende å se om de kommer fram).

Begynte med litt hallelujepredikeringen, men gikk raskt over til en rektor fra Clevedon School  som fortalte om endringen skolen har hatt de siste ti årene. Mange fornuftige tanker og ideer fra denne mannen, som gang på gang la vekt på at teknologien bare var et av mange elementer i endringsprosessen. Hadde en interessant samtale med ham på vei til undergrunnen der han forklarte hvordan mye av innkjøpene var finansiert. Skolen og hjemmet delte utgiftene 50/50, og så fikk elevene iPadene til odel og eie. Usikker på om dette ville blitt godkjent i Norge.

Store deler av dagen ble brukt til sesjoner hvor det var stort fokus på det praktiske i bruken av iPad i klasserommet. Mange gode eksempler på apper og gode eksempler på hvordan de ble brukt. Mye bra og aktiv læring i eksemplene, og mange er lett overførbar til f.eks PC og andre nettbrett. iPaden var tilfeldigvis bare det verktøyet som var for hånden. Alle dokumenter og andre filer som trengtes for eventuell gjennomføring, lå enkelt tilgjengelig i iBooks. Registrerte at det manglet et enkelt system for lagring og oppfølging av eventuelle innleveringer, noen som vet om noe?

Sir Ken Robinson stod for avslutningen av BETT fredag, og det var en overfylt BETT Arena som tok i mot ham. Han er en dyktig foreleser/taler som nok en gang  leverte, selv om han vandrer litt inn og ut av fokus. Tema var «learning to be creative», og nok en gang berørte han PISA. Han omtalte det som et «european contest of teaching», der det mangler forståelse for at mennesket er en kreative skapning og at skal det skje innovasjon må kreative tanker tenkes.

Kvelden ble avsluttet med Teachmeet, på BettArena. Var visstnok ikke flere tilgjengelig biletter, men det var mange ledige stoler. Mye unyttig preik, men innimellom dukker det opp fornuftige innlegg. Kommer tilbake til en gjennomgang av disse når jeg har fått kikket mer på dem.

Heller ingen bilder i dag….

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: