10 enkle oppgaver i matematikk til Pokemon Go

pokemon goPokemon er Go er utrolig populært hos både barn og voksne (ja, jeg spiller jeg også, men er langt fra ekspert. Har søkt bistand hos 12åringen i huset underveis…) fordi det er enkelt å spille, fordrer fysisk aktivitet, engasjerer, er sosialt og kan gi gode kunnskaper om blant annet lokalmiljøet. Det er også mulig å bruke i undervisningen, og under finner du 10 enkle oppgaver som kan brukes i matematikktimene. De er ganske tynt beskrevet her, men du kan tilpasse og differensiere dem etter behov.

En trenger heller ikke mobil med spillet til alle oppgavene. En kan fint arbeide sammen i par eller grupper.

Statistikk:

  1. I Pokemon Go er mye av poenget å skaffe ulike Pokemons.  La elevene registrere Pokemon de har fanget i et regneark. Hvor mange Pokemons av hver type? Finn Max og Min, gjennomsnitt, typetall. Lag diagrammer.
  2. I Pokemon Go er mye av poenget å bevege seg. La elevene registrere hvor mange kilometer de har gått hver dag på Pokemon jakt. Finn Max og Min, gjennomsnitt, typetall. Lag diagrammer.
  3. Enkelte dager kan du fange flere Pokemons enn andre dager, eller få besøkt flere Pokestops. Bruk Journalen og registrer hvor mange Pokemons de har fanget på de ulike dagene, samt hvor mange ulike Pokestops de har vært på eller hvor mange de fikk av de ulike gjenstandene (pokeballs, potions, revives, eggs osv)
  4. Sorter og kategoriser Pokemons etter egenskaper.

Regning:pokemon xp bonus

  1. Hvor mange Pokemons må du fange for å utvikle (evolve) en ny Pokemon(en pokemon = 3 candy)? Velg tre Pokemons du har fanget.
  2. Sjekk tabellen til høyre. Du mangler 1500 poeng for å komme til neste level. Hva kan du gjøre for å komme videre?  Du har 51020 XP og neste level er på 55000 XP. Hva kan du gjøre for å komme til neste level?

 

Geometri og måling:

  1. Finn ut hvor du kan gå for å klekke et 2 km egg, et 5 km egg og et 10 km egg. Bruk Google Maps eller Kart i Skolen for digitale kart.
  2. Finn ut hvor raskt du går, og dermed hvor lang tid du vil bruke på å klekke et 2 km egg, et 5 km egg og et 10 km egg.
  3. Finn ut i hvilken himmelretning nærmeste Pokestop eller Pokegym er. Bruk Google Maps eller Kart i Skolen for digitale kart for kontroll.
  4. Finn ut hvor mange grader en må snu seg for å finne neste Pokestop eller Pokegym?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: