micro:bit – mine første erfaringer

I vår fikk 1 million elever i år 7 i Storbritania hver sin micro:bit, en minidatamaskin på 5 cm x 4 cm som er utviklet og finansiert i all hovedsak av BBC. Den inneholder det meste en skulle trenge for å kunne utvikle og programmere egne teknologiprosjekter; prosessor, knapper, akselerometer, kompass, bluetooth, usb, mulighet for batteri og led-display.

prosessor, tilkoblinger
micro:bit – prosessor, tilkoblinger
micro:bit - led-display og knapper
micro:bit – led-display og knapper

The ultimate packFor mer informasjon om hardware, sjekk denne siden.

Min egen micro:bit kom i posten i begynnelsen av juli, bestilt fra www.techwillsaveus.com Jeg bestilte en prosjektpakke, som i tillegg til micro:bit også inneholdt krokodilleklemmer, kabler, buzzer, kobberteip og sugru (formbar lim som omformes til gummi…) Altså mange småting som kan brukes til ulike prosjekter.

Prisen er heller ikke avskrekkende, i underkant av 300 kr. Bare micro:bit ligger på omlag 150 kr. Rimeligere enn Arduino, Code bug og Makey Makey.

Micro:bit er «open source» mikro-datamaskin som enkelt kan programmeres til å gjøre det en selv måtte ønske. Nettsiden http://www.microbit.co.uk er navet til micro:bit og her kan en programmere den via fire ulike programmeringsspråk: Code Kingdoms JavaScript, Microsofts Block Editor, Microsofts Touch Develop og Pythons MicroPython.

En kan gratis lage seg en bruker på nettstedet, og lagre sine egne kodeskript. Når en er ferdig med koden, kompileres den og kopieres over til micro:biten, som vises som en disk på datamaskinen din når den er koblet til datamaskinen med USB-kabel. En trenger altså ikke installere noe som helst for å programmere den.

På nettstedet finnes opplæringsoppgaver på de ulike programmeringsspråkene, og det er enkelt å teste ut koden på en virtuell micro:bit som finnes på nettsiden. Dermed trenger en ikke kompilere og overføre programmet for å teste. Genialt!

På nettstedet http://www.microbit.co.uk finnes også en rekke eksempler på prosjekter som er mulig å gjennomføre med micro:bit. Selv var mitt første prosjekt en skritteller, der jeg brukte akselerometeret for å registrere bevegelsen. Her er koden i tre av språkene som finnes tilgjengelig for micro:bit

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: