Koding som fag i klasserommet mitt

Dette året har jeg vært å heldig at jeg har fått en time i uken til rådighet i 7.klasse for å teste ut koding og programmering som fag. Dvs at jeg har ikke en hel time hele året, men det blir 27 uker med en time koding på timeplanen. Takk til Grinde skule, og rektor Astri Eliassen som lar meg får lov til teste ut. Vi har tatt litt matematikk, litt naturfag og litt kunst og håndverk som var til overs når timeplanen ble lagt, og puttet det inn i det nye faget som foreløpig har det provisoriske og ukompliserte navnet «Koding».

Så hva skal vi gjøre dette året? Jeg har kikket litt på hva jeg har gjort tidligere, hva som finnes tidligere og ikke minst hva jeg har lyst til å prøve ut, som kan være med på å gjøre dette nye faget spennende, interessant og lærerikt.

Scratch

MITs Scratch er en god tilnærming til koding. Dette blokkbaserte språket er tilgjengelig på norsk via nettsiden http://scratch.mit.edu De aller fleste elevene har prøvd dette tidligere, blant annet på Juleverkstedet. Kodeklubben sitt opplegg, tilgjengelig på http://kodeklubben.github.io/ har mange kjekke oppgaver, presentert på en slik måte at de aller fleste elevene er i stand til å klare mye av det på egen hånd.

I tillegg vil de få presentert noen prosjekt, som de skal prøve å reprodusere i par.

Python

For de elevene som synes Scratch blir for lett, kan få prøve seg på Python. Python er et objektorientert og karakter basert programmeringsspråk som er veldig populært. Kodeklubben har et eget opplegg på http://kodeklubben.github.io/ som kan brukes underveis.

Lego Mindstorms

Jeg er ganske involvert i First Lego League, og vil bruke en periode på å la elvene få lære seg å programmere NXT roboter. Holder på med et større undervisningsopplegg for EV3 etter modell av Kodeklubben sine programmeringskurs, og kommer til å tilpasse opplegget slik at det også kan brukes på NXT roboter.

Sploder

I kunst og håndverkstimene skal vi blant annet designe og lage spill på den nettbaserte plattformen Sploder. Kommer til å tilpasse det slik at vi også bruker kodetimene her.

Som avslutning tenkte jeg at elevene programmere et spill i Scratch eller Python etter egen ide.

Jeg skal prøve å snekre sammen en årsplan i løpet av kort tid, og kommer til å dele det med dere her på bloggen. Har dere ideer, til ting jeg bør kikke på eller teste ut, gi meg et ord.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Blogg på WordPress.com.

opp ↑

%d bloggere liker dette: